Artificial Solutions utser Fredrik Törgren till ny finanschef

Artificial Solutions® (SSME: ASAI), den ledande specialisten inom Conversational AI, offentliggör idag att Fredrik Törgren blivit utsedd till ny finanschef för bolaget. Med en omfattande bakgrund inom finans och investerar relationer samt en stor kunskap inom tekniksektorn, kommer Fredrik, som efterträder Chris Bushnell, som kvarstår i bolaget, att leda finans- och redovisningsavdelningen och vara finansiell rådgivare för bolagets ledningsgrupp.

Fredriks var senast finanschef för Inteno Group och har 20 års erfarenhet från olika ledande befattningar inom finans, affärsutveckling, M&A och Capital Markets inom Ericsson, som Corporate Finance Director på Handelsbanken Capital Markets och som investeringsansvarig hos bland annat Provider Venture Partners och Swedfund.

”Vi är väldigt glada över att välkomna Fredrik till bolaget och ser fram emot hans stora erfarenhet när AI-sektorn fortsätter att växa i snabb takt,” säger Lawrence Flynn, VD för Artificial Solutions. Hans långa erfarenhet av både kapitalmarknaden och tekniksektorn kommer vara till stora nytta för Artificial Solutions.”

Fredrik kommer att rapportera till Lawrence Flynn, VD för Artificial Solutions och kommer driva bolagets finansiella verksamhet från huvudkontoret i Stockholm från och med den 7 september 2020.

Det är fantastiskt att få vara del av det främsta bolaget inom Conversational AI och det är utan tvekan en väldigt spännande tid på marknaden just nu”, säger Fredrik Törgren. ”Jag ser fram emot att arbeta i nära samarbete med Lawrence och resten av ledningsgruppen för att dra nytta av tillväxtmöjligheterna och öka lönsamheten för bolaget. 

Innan Inteno var Fredrik på Ericsson där han ledde affärsområdet IT & Cloud Services Business Area Finance operations inklusive M&A-verksamheten. Andra ledande roller inkluderar befattningar hos Swedfund, Handelsbanken Capital Markets och Provider Venture Partners.

För mer information, vänligen kontakta:

Lawrence Flynn, verkställande direktör, Artificial Solutions

Telefon: +44 (0)1635 523267

E-post: lawrence.flynn@artificial-solutions.com

Om Artificial Solutions

Artificial Solutions® är den ledande specialisten inom kommersiell Conversational AI, en form av artificiell intelligens som möjliggör för människor att kommunicera med applikationer, webbplatser och uppkopplade saker i vardagliga, människolika naturliga språk via röst, text, beröring eller gester.

Bolagets avancerade AI-plattform, Teneo®, är utvecklad för det globala företaget och gör det möjligt för företagsanvändare att samarbeta med utvecklare för att på kort tid skapa sofistikerade och mycket intelligenta Conversational AI-applikationer på över 35 språk för flera plattformar och kanaler. Möjligheten att analysera och dra nytta av de enorma mängderna konversationsdata är helt integrerad i Teneo, vilket ger oöverträffade insikter om vad kunderna verkligen tycker och tänker.

Artificial Solutions teknologi för konverserande AI gör det enkelt att implementera ett brett spektrum av applikationer med naturligt språk, såsom virtuella assistenter, chattbottar, talbaserade konversationsgränssnitt för smarta uppkopplade saker med mera. Den används redan dagligen av miljontals människor i hundratals implementeringar inom såväl privat som offentlig sektor över hela världen.

För mer information, vänligen besök www.artificial-solutions.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *